En begivenhets rik dag for den lokale fugleforeningen i Setesdal.

Fugleobserveringstur til Lista:

Den 14. september var undertegnede på tur sammen med Gerd og Lars Breistøl, Liv og Pål Andersen. Dette ble en tur vi nok aldri glemmer. Det er jo slik at når en planlegger en tur mange uker i forveien vet en aldri hvordan været blir, eller om det blir mange fugler å observere.

Lars ringte meg et par dager i forkant av turen og fortalte at det var observert en Bronseibis på Lista. Jeg var inne på fugler.net og så det var lagt ut mange fine bilder av denne. Blant annet noen bilder der en Vandrefalk angrep Bronseibisen. Den overlevde denne gangen, men ble visst senere også angrepet av en Hønsehauk. Så jeg tenkte i mitt indre at denne fuglen kan umulig leve til søndag da vi skal bort der.

Vel fremme på Lista ble jeg litt ergerlig på med selv, her skulle jeg på fugletur for første gang med lokallaget, og til all overmål hadde jeg glemt kikkerten hjemme. Kameraet hadde jeg heldigvis med, og det fikk jeg virkelig brukt for. Tenk der i vannkanten, 30 meter foran oss, lander Bronseibisen. Den blir nærmest stående å posere for oss. I en sådan stund med hjertebank og skjelvende hender, er det ikke så lett å få tatt fine bilder, så jeg er veldig fornøyd med resultatet. Bronseibisen gikk å spiste, fløy en tur og kom tilbake, gang på gang. Jeg ble sittende å fotografere og nyte det vakre synet av denne sjeldne fuglen. For en opplevelse.

Bronseibis
Bronseibis
Bronseibis
Alle foto: Viggo Åsheim

Denne dagen var alt på vår side, været var perfekt det var nesten vindstille, og en masse forskjellige fugler å observere. Så nå gleder jeg meg til neste gang.
Nå håper jeg NOF Aust Agder blir like heldige med turen til helga som vi var.

Mvh

Viggo Aasheim