Foredrag med Birger Westergren

av Rune Skåland

Den 09.11. ble det holdt et foredrag om foring av fugler og om fuglekasser.

Birger Westergren

Det var en ivrig Birger Westergren som stod for foredraget. Han hadde også mange flotte bilder av Lappugla som oppholdt seg i Randesund i to ukers tid. Det var imponerende hva de får gjort i lokallaget i Kristiansand, der de lagde hundrevis av kasser, fra de små for blåmeis o.l, til uglekasser og holker. Med litt oppfinnsomhet hadde de fått tak i alt mulig byggmateriale gratis ved å spør bedrifter og andre som hadde ting som kunne brukes til kasser. De som har vært i dyreparken i Kristiansand har sikkert lagt merke til alle kassene som er der. Det er kasser som K. lokallag har hengt opp og følger med på hvert år. De får også 5000 i støtte hvert år fra dyreparken for tiltaket. Videre hadde de forskjellige prosjekter som f.eks. kattugleprosjektet der de hengte opp mange uglekasser og holker og hold dem under oppsikt hvert år. Alle kassene ble delt opp i soner der en person kunne ha ansvar og se etter 30 kasser.

Om foring var det mange gode ideer for hvordan en kunne trekke til seg mange forskjellige arter. Han viste mange bilder fra egen hage, der han hadde flere foringsplasser. Han var også der lur og var rundt og fikk gratis frukt og brød som var gått ut på datoen.

Det var glissent med folk på foredraget, bare 15 stk, så nå må dere komme ut av dvalen og være med på det som blir arr. i gjennom klubben. Vi har mye å lære fra Kristiansand og det går sikkert ann og spør om råd og tips på ting vi kan finne på. Møt opp hos Leif til søndag og se når de merker fuglene rundt fuglebrettet.