Ringmerking på Såda

av Rune Skåland

Ett historisk øyeblikk skjedde da vi hadde den første ringmerkinga av fugl på Såda søndag 5. sept. Tollef Helleren var kommet fra Risør for å lære oss litt om ringmerking.

Det var småfugl som stod på programmet idag, og fangstnettene ble satt opp kl. 08.30. Etter å ha spillet div. fuglesang i en halv time, gikk vi for å se etter i nettene. Det var kommet 2 Kjøttmeis og en Rødstrupe. De ble merket og en ny halvtime i spenning. Det var mye småfugl i lufta, så vi hadde tro på at det skulle komme flere fugler i nettene. I den lange ventetiden fikk vi som ikke er for eksperter og regne, pepret de erfarne med masse spørsmål. Vi lærte om forskjeller på voksen og ung og om andre kjennetegn på de forskjellige artene. Det ble også stilt mange spørsmål om ringmerking, så innteressen for å drive med det er nok stor. Andre gangen nettene ble skjekket var det 2 Jernspurv og en Gjærdesmett i. Det ble laber fangst jo lenger ut på morrakvisten vi kom, så vi tok inn nettene ca. kl. 11.

Etter det ble det fugleprat og kikket på bilder. Nå fikk også flere av medlemmene sett prosjektet vårt (oppussing av Såda til klubbhus. Red. anm.) og det virket som det var flere som gledet seg til at det skulle bli ferdig og det blir det en gang på nyåret.

Fugl i nettet Fugl plukkes ut Fugl i handa Fuglerygg Ringen settes på
Ringmerkeren Tollef Helleren
Tollef med Fugl
Frislepp!
Fuglen slippes fri