Rune Skåland har sendt:

Hei alle sammen og godt nytt år (2006).

Nå er vi i gang på en ny sesong og da er jakten i gang med å finne nye årskryss og nye kryss i det hele tatt. Jeg har vært ute mer i år enn noen gang og det har resultert i mye snadder.

Jeg har jo fått foto som min store hobby og jakten på det gode bildet gir mange artige opplevelser. Jeg har sett Dvergdykker hver gang jeg har vært ute ved Tromlingene, og jeg som trodde den var en sjeldenhet, har funnet ut at bare man ser godt etter finner man litt av hvert.

Bjelland har blitt mitt andre hjem og det er ikke uten grunn. Der dukker det opp det aller meste av det jeg har sett av fugler tilknyttet til vann og det er nesten garantert å få se en rovfugl der. For tiden holder det seg 3 kortnebbgås, 1 Hvitkinngås og en Vannpiplerke der ute.

Vannpiplerka har jeg aldri sett før så det var en skikkelig opptur. Der og da var jeg ikke sikker på om det var den i det hele tatt, men etter å ha sett i boka ble jeg 90% sikker, de siste 10 hjalp Tollef meg med. At den er registrert for første gang i A-Agder er jo kjempegøy. Trodde aldri jeg skulle oppdage noe ingen andre hadde sett før meg, men det går visst an å ha flaks. Har vært ute for å se etter den siden men har blitt opptatt av å ta bilder av andre ting der ute så jeg vet ikke sikkert om den er der enda.

Her er noen bilder av Vannpiplerka der dere kan legge merke til noen ting som en kan sammenlikne med Skjærpiplerke. Den har lysere bryst, tydeligere øyestripe, tydeligere vingebånd og helt hvite ytre halefjør(som kan være vanskelig å se på bildene).

Her ses de hvite ytre halefjøra sånn tålig
Hvite ytre halefjøra Her er det en Skjærpiplerke til venstre og vannpiplerka til høyre
Skjærpiplerke til venstre og vannpiplerke Her ses vingebånda tydelig og en tydelig øyestripe
Vingebånda